Homes Near Redland Retirement Village Dismissed on Appeal

Retirement


  • by Adam Postances
  • Local Democracy Press Service

image caption,

Entrance to Vincent’s Nursing Home parking lot from Redland Hill

A 60-unit housing project branded as “waiting for disaster to happen” was rejected on appeal.

Elizabeth Blackwell Properties has submitted a proposal for two five-story blocks near the Vincent Retirement Complex in Redland, Bristol.

The proposal meant that residents’ cars would have to enter through the retirement village parking lot.

The Planning and Inspection Office concluded that the size of the building could cause significant damage to nearby residents.

The Inspectorate has turned down a developer’s bid to overturn a decision by Bristol City Councilors to deny permission for apartments in October 2021.

The council’s decision was subsequently dismissed despite the applicants’ filing of an appeal, with officials recommending approval and warning that the council had a “very low chance” of successfully defending its appeal. was done.

image caption,

Kitchen gardens and other buildings would have been demolished to make way for housing and office space.

But the Planning and Inspectorate has now dismissed that idea, and a building on land called Home Gardens near the intersection of Blackboy Hill and Redland Hill has been replaced by two nearby cottages on St. Vincent’s Hill. concluded that it was pressuring

The city did not agree that the development would have an unacceptable impact on the residents of The Vincent during construction or in the long term, and for these reasons it has awarded the city council a portion of the costs.

The Planning Inspector said in a report that one of the two proposed blocks, at 7 and 9 St. It will rise above the skyline and create an eerie sense of enclosure.” It would be detrimental to occupants on and off the premises. ”

According to the report, the developers claimed the plan’s size and design reflected the wider area of ​​the building, and that the city council’s planning and transportation team found the plan acceptable.

The inspector said, “It has been found that the proposed development, due to its size and proximity to the occupants of the land on St. ‘He said.



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *